fbpx

Kalendarz kulinarny

Zapraszamy do śledzenia wydarzeń odbywających się w naszej restauracji. Mamy nadzieję, że aktywności, którymi wypełniliśmy kalendarz dostarczą wielu wrażeń.

Maj 2022

01/05 Otwarcie The Bridge Summer Bar
Wraz z nadejściem długiego weekendu majowego otwieramy sezon letni. Przedstawiamy Wam nowe menu al fresco, tradycyjnie z Craftowym twistem. Skupiamy się na świeżo wypiekanym pieczywie z grillowanymi dodatkami od naszych lokalnych dostawców. Nie zabraknie wieprzowiny złotnickiej, kurczaka z lipowego wzgórza i sera Ślubowskiego. Pamiętamy także o osobach poszukujących opcji bezmięsnych, z myślą o których przygotowaliśmy vege propozycje.
26/05 Dzień Matki
Świętuj Dzień Matki w Craftowym stylu. W tym wyjątkowym dniu zapraszamy do nas wszystkie mamy. Celebrujcie to wyjątkowe święto w towarzystwie Craftowych potraw i kieliszka chłodnego prosecco.

Czerwiec

03/06 Kolacja degustacyjna Podole Wielkie
Zapraszamy na wyjątkową Craftową kolację połączoną z degustacją destylatów od Podola Wielkiego, producenta tradycyjnych polskich okowit i wódek!

Tak prezentuje się menu degustacyjne! 🍽 ✨

1️⃣ Wódka żytnia Wędzony śledź / ikra / żyto
2️⃣ Wódka z ziemniaka Tatar / podpłomyk ziemniaczany / chrzan
3️⃣ Okowita żytnia Krokiet z czarnego chleba / lubczyk / ogórki małosolne
4️⃣ Okowita ziemniaczana Ziemniaki / jałowcowa / sos XO
5️⃣ Okowita jęczmienna Wieprzowina / jabłko / porter bałtycki
6️⃣ Okowita pszeniczna Zboża / gorzka czekolada / rabarbar

Liczba miejsc ograniczona❗ Koszt: 180 zł za os. Termin: 03.06, godz. 19:00

📧 Więcej informacji i rezerwacja: restauracja@craftrestauracja.pl

Sierpień 2022

01/08 Nowe menu jesienne
Zainspirowani nadchodzącym sezonem kolorowych liści, przygotowaliśmy dla Was prawdziwą jesienną ucztę. Na talerzach dominować będą odcienie pomarańczy, czerwieni, głębokiej zieleni i brązów. Powróci pieczona dziczyzna i dzikie ptactwo. Oczywiście nie zabraknie też sezonowych warzyw – pomidorów, kukurydzy, bobu i ziemniaków.